luni, 6 martie 2017

10 reguli de comunicare pe internet
Regula 1. Nu uitați că, deși nu suntem față în față cu cei cu care comunicăm, le datorăm respect și considerație.
Regula 2. Nu trimiteți mesaje nedorite și nu postați repetitiv același mesaj fie că este pentru o cauză de binefacere sau doar o glumă care vi se pare amuzantă.
Regula 3. Scrieți concis, la subiect, corect gramatical fie că vorbim de postări pe forum, pe facebook sau de e-mail.
Regula 4. Folosiți emoticoanele pentru a transmite diversele stări de spirit. Regula nu se aplică și pentru e-mailurile către partenerii de afaceri.
Regula 5. Gândiți înainte de a scrie! Fiți discreți în ceea ce privește viața personal! Respectați intimitatea celorlalți. Nu postați fotografii sau nu îi etichetați în diverse locații decât cu acordul lor. Calculatoarele au memorie și în unele cazuri nu puteți retrage ceea ce ați spus. Dacă nu poate fi pus la avizier, am mai spus-o, o informație nu are ce căuta pe internet.
Regula 6. NU ȚIPAȚI! Este o regulă știută că scrisul cu majuscule este asemuit cu strigătul, iar o persoană manierată își controlează mereu tonul vocii.
Regula 7. Fiecare site, blog, forum sau rețea de socializare are anumite reguli de folosire. Respectați-le!
Regula 8. Un e-mail este ca o scrisoare și are nevoie de introducere, cuprins și încheiere. Este obligatoriu să fie semnat. Atenție la folosirea câmpurilor pentru destinatari. Pentru a le păstra intimitatea, folosiți BCC:
Regula 9. Răspundeți mereu e-mailurilor, întrebărilor de la prieteni sau parteneri. Este nepoliticos să îi lăsați să aștepte sau să îi ignorați total. Cu siguranță nu v-ar plăcea să fiți în locul lor.
Regula 10. Fiți autentici!
Agresiunea pe internet

Agresiunea pe Internet, numită și agresiune online sau cyberbullying, este hărțuirea cu ajutorul calculatorului sau a telefonului mobil. Hărțuirea are loc pe bloguripagini personaleforumurie-mailSMSMMS, agresiunea având uneori loc prin încărcarea unor poze sau imagini video pe Internet fără a ține cont de dreptul la viața privată a victimei.

Un comentariu: